samsung galaxy s7De Samsung Galaxy S7 is in februari 2016 door Samsung gepresenteerd. Het is het vlaggenschip model van de Galaxy S. De smartphone heeft een 5,1 inch display met een 1440 x 2560 resolutie en een vergelijkbaar design met de Galaxy S6. Achter het display bevindt zich een supersnelle Exynos 8890 chip die Samsung zelf geproduceerd heeft. De Exynos chip wordt ondersteund door 4GB RAM. Met de snelle processor, veel werkgeheugen en het Android 6.0 besturingssysteem scoort de Galaxy S7 goed op het gebied van prestaties. De Galaxy S7 beschikt over een nieuwe 12 megapixel camera met Dual-pixel sensor en de frontcamera heeft 5 megapixels. Het kenmerk van deze camera is dat de kwaliteit bij weinig licht nog beter is. De Galaxy S7 heeft 32GB opslagruimte.

Features

  • Octa-core Exynos 8890 processor
  • 5.1 QHD Super AMOLED display
  • 12 megapixel camera
  • 5 megapixel frontcamera
  • Android 6.0 Marshmallow
  • MicroSD
  • Stof- en waterbestendig (IP68)
  • 32 GB

Vergelijk direct alle Samsung Galaxy S7 abonnementenSamsung Galaxy S7

galaxys7De Samsung Galaxy S7 heeft geen compleet nieuw design maar het borduurt voort op het succes van de voorganger. In elk opzicht is de smartphone verbeterd maar het design lijkt bijna onaangetast. De behuizing is gemaakt van metaal en glas waardoor het een premium uitstraling heeft. Door het display met hetzelfde formaat als dat van Galaxy S6 zijn de afmetingen ook niet veel veranderd. Het toestel is iets dikker dan de voorganger maar dit is bijna niet te zien met het blote oog. Nieuw aan de Samsung Galaxy S7 is dat het een IP68 certificatie heeft waardoor het spatwater- en stofbestendig is.

Prijs

699 euro als los toestel
In aanloop naar de presentatie van de Galaxy S7 is er veel gespeculeerd over de prijs van de smartphone. Diverse media meldden dat de Galaxy S7 tot 10 procent goedkoper aangeboden zou worden dan de Galaxy S6. Geruchten zoals deze zijn in het verleden vaker voorbij gekomen en bleken achter geen waarheid. Dat is nu ook het geval. De Samsung Galaxy S7 als los toestel heeft een prijskaartje van 699 euro. De Samsung Galaxy S7 Edge gaat als los toestel over de toonbank voor 799 euro. Dit zijn de adviesprijzen die in het begin gelden voor de verkopers van de smartphone. In combinatie met een abonnement is de Galaxy S7 verkrijgbaar vanaf 0,- bijbetaling. Vergelijk op deze pagina de Galaxy S7 abonnementen.

Display

samsung-galaxy-s7-edge-215.1-inch Quad HD display; 1440 x 2560 resolutie
De Samsung Galaxy S7 is uitgerust met een 5.1-inch SAMOLED Quad HD display met 1440 x 2560 resolutie. Het display heeft hetzelfde formaat als het display van de Samsung Galaxy S6. Het is gemaakt van het sterke Gorilla Glass 4. De Samsung Galaxy S7 Edge beschikt over het curved display dat de S6 Edge bekend maakte onder smartphone liefhebbers over de gehele wereld. Het display dat gebogen is aan de randen was nieuw en nog niet eerder gezien in een smartphone. De Galaxy S7 is uitgerust met een vergelijkbaar 5,5 inch display met met 1440 x 2560 resolutie.

Camera’s

12MP lens, 5MP frontcamera
De camera van de Samsung Galaxy S7 belooft veel goeds. Op het gebied van weinig belichting levert de camera grote verbeteringen. De Galaxy S7 is uitgerust met een 12 megapixel lens met Dual Pixel-sensor. Dit betekent minder pixels dan de Galaxy S6 (16MP) maar bij de nieuwe lens zijn de pixels groter voor meer lichtgevoeligheid. Het diafragma is ook verbeterd naar f1/7. Anders dan bij de Galaxy S6 steekt de camera ook niet meer zoveel uit aan de achterzijde van het toestel. Hiernaast is de autofocus veel sneller dan bij de Galaxy S6 door de dual pixel feature. In 2016 hadden de Samsung smartphones waarschijnlijk de beste camera’s van de beschikbare smartphones.

Processor & RAM

exynos8Samsung Exynos 8890; 4GB RAM
De Samsung Galaxy S7 wordt geleverd met de in eigen huis ontwikkelde Exynos 8890 chip. Dit geldt voor modellen die beschikbaar komen voor de Europese markt zoals in Nederland. Volgens Samsung zelf is de CPU 50% sneller dan dat van de S6 en de GPU is 77% sneller. Galaxy S7 modellen die in de Verenigde Staten en China worden uitgebracht beschikken over een andere chip. Dit is de Snapdragon 820 van Qualcomm. De chip wordt bijgestaan door 4GB RAM.

Opslagruimte

sandisk200GB32/64 GB; microSD geheugenkaartslot
Terwijl de Galaxy S6 nog beschikbaar was in een 128GB versie blijkt dat deze prijzige optie niet meer beschikbaar is voor de Galaxy S7. De 128GB versie was ook al achterwege gelaten bij de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+. De Galaxy S7 is beschikbaar met 32GB opslagruimte. Het lijkt erop dat er ook geen 64 GB versie beschikbaar komt. Samsung heeft goed naar de markt geluisterd door weer een geheugenkaartslot toe te voegen aan de nieuwe Galaxy smartphone. De technologie was aanwezig maar Samsung besloot vorig jaar de Galaxy S6 niet uit te rusten met microSD feature. Dit leidde tot veel verontwaardiging onder trouwe Samsung gebruikers. Het interne geheugen is met een microSD kaart uit te breiden tot maximaal 200GB.

Batterij

3000 mAh capaciteit
De Galaxy S6 is uitgerust met een niet uitblinkende 2550 mAh batterij dat niet erg uitblonk op het gebied van de batterijduur. Aangezien de smartphone veelvuldig gebruikt wordt is de batterijduur een belangrijk gegeven. Gelukkig is de Galaxy S7 uitgerust met een 3000 mAh batterij dat naar verwachting een langere batterijduur garandeert. Test zullen dit echter nog moeten uitwijzen. De Galaxy S7 Edge batterij beschikt over meer capaciteit. Deze batterij heeft een capaciteit van 3600 mAh. Door het grotere display is dit ook nodig. De Fast charging en draadloos opladen features zijn ook weer aanwezig. In optimale omstandigheden is het mogelijk om de Galaxy S7 binnen 30 minuten voor een volledige dag op te laden.

Features

Android 6.0, TouchWiz UI, Vingerafdrukscanner, IP68 water- en stofbestendig
De Galaxy S7 draait op het meest recente Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem waarop de eigen TouchWiz UI gehanteerd wordt. De vingerafdrukscanner is verbeterd en wederom aanwezig in de nieuwe smartphone. De Galaxy S6 en S6 Edge waren niet stof- en spatwaterbestendig maar de Samsung Galaxy S7 wel met de IP68 certificatie. Deze feature was ook al aanwezig in de Samsung Galaxy S5. Ben je overtuigd van de kwaliteit van de Samsung Galaxy S7? Bekijk op deze pagina dan de abonnementen.

Prijsontwikkeling

De prijs van de Galaxy S7 daalt niet enorm snel maar nog geen twee maanden na de introductie is de smartphone al goedkoper verkrijgbaar dan de adviesprijs van 699 euro. Op dit moment wordt de Galaxy S7 al aangeboden voor 633 euro zonder een abonnement. Dit is een los toestel dat nieuw in de verpakking wordt geleverd. Een Galaxy S7 als los toestel is simlockvrij waardoor het geschikt is voor gebruik met een simkaart van een willekeurige provider. Het voordeel hiervan is dat je vrij bent om te kiezen uit de providers met behulp van een sim only of prepaid simkaart. Dit is het overzicht van de prijsontwikkelingen van de Galaxy S7 in de eerste twee maanden na introductie:
prijzen s7 los toestel
(Bron: Tweakers)

Met abonnement

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn natuurlijk niet alleen verkrijgbaar als los toestel maar ook met een abonnement. In combinatie met een 1- of 2-jarig contract is de Galaxy S7 verkrijgbaar zonder bijbetaling. De goedkoopste S7 is verkrijgbaar met een 2-jarig contract. Dit komt doordat er dan meer maanden van betalingen zijn aan de provider. De provider verdient de kosten van de Galaxy S7 terug door middel van het maandelijkse tarief. De tarieven van een Samsung abonnement verschillen per provider maar het is van nog veel meer factoren afhankelijk. In de vergelijker is precies te zien hoeveel de huidige tarieven zijn in combinatie met een Galaxy S7 abonnement. De Samsung Galaxy S7 met abonnement wordt steeds goedkoper. De maandelijkse tarieven dalen gedurende het jaar. Zo was een Galaxy S7 vlak na de introductie zonder bijbetaling verkrijgbaar met een 2-jarig abonnement voor een maandtarief van 43 euro p/m. Na twee maanden is dezelfde smartphone met hetzelfde abonnement verkrijgbaar voor 40 euro p/m. In het begin is de smartphone het duurst maar na verloop van tijd wordt het steeds goedkoper aangeboden door de providers. Dit gaat net zolang door totdat het weer tijd is voor een nieuw model: de Samsung Galaxy S8.