Galaxy S8 Active onthult voor Amerikaanse markt

11 augustus 2017 door redactie met 0 reacties


Samsung heeft met de Galaxy S8 Active een nieuwe versie van de Galaxy S8 onthuld. De smartphone is een sterkere versie van de populaire Galaxy S8. Eigenlijk ziet het toestel er heel anders uit maar de smartphone wordt wel onder de noemer Galaxy S8 geplaatst. Net als de standaard versie heeft de Active een 5,8 inch Quad HD Super AMOLED display met een 18.5:9 aspect ratio.

Wat is er anders?

Wat opvalt aan de nieuwe Samsung Galaxy S8 Active is het design. In tegenstelling tot de regulier Galaxy S8 beschikt de Active versie namelijk niet over het kenmerkende Infinity Display. De Active versie heeft een display dat wat meer traditioneel is, met grotere randen aan de onder- en bovenkant. Door deze aanpassing heeft de smartphone veel weg van de LG G6.

Samsung heeft waarschijnlijk voor deze optie gekozen door de sterkere behuizing. Mogelijk dat een deel van het scherm niet zichtbaar zou zijn als de hoes er omheen geplaatst zou worden. De sterkere behuizing is juist waar het om draait bij de Active variant. De Samsung smartphone is namelijk niet alleen beschermd tegen water en stof maar kan ook een val van 1,5 meter overleven. De bescherming heeft een militaire graad waardoor het toestel niet snel stuk zal gaan.

De Galaxy S8 Active is niet in Nederland verkrijgbaar. Het toestel is alleen gedurende een gelimiteerde periode exclusief via de Amerikaanse provider AT&T verkrijgbaar