Galaxy S8 één van de eerste smartphones met Snapdragon 835 chipset

28 november 2016 door redactie met 0 reacties


De Snapdragon 835 is een nieuwe processor van het bekende chipfabrikant Qualcomm. De Galaxy S8 is één van de eerste smartphones die gebruik mag maken van deze processor volgens Kevin Wang, de CEO van marktonderzoeker IHS China. De onderzoeker geeft hiernaast aan dat de Samsung Galaxy S8 in maart gepresenteerd zal worden.

Opvolger van de Snapdragon 821

De nieuwe chipset van Qualcomm is de opvolger van de razendsnelle Snapdragon 821 chipset. Deze chipset is op dit moment het paradepaartje van de chipfabrikant. Met de Snapdragon 835 wordt gebruik gemaakt van een nieuwe technologie die in samenwerking met Samsung tot stand is gekomen. Op het gebied van processors heeft Samsung de laatste tijd grote stappen vooruit gezet waarbij het niet alleen de eigen Exynos chipset sterk verbeterd heeft maar ook nieuwe technologie ontwikkelt voor nieuwe generaties zoals de Snapdragon 835. Voor de Snapdragon 835 chipset heeft Samsung 10 nm technologie beschikbaar gesteld. Dit zorgt voor een kleinere chip wat weer voor een hogere energie-efficiëntie zorgt.

De S8 komt mogelijk weer beschikbaar met twee chipsets. Een deel van de markt krijgt de Galaxy S8 met een Snapdragon 835 chipset waar een ander deel van de markt de Galaxy S8 met een in eigen huis ontwikkeld Exynos chipset ontvangt.