Aandrijving Samsung Galaxy S8 door Exynos 8895 chipset

27 september 2016 door redactie met 0 reacties


Alle aandacht gaat na de introductie van de iPhone 7 en 7 Plus naar de nieuwe Samsung telefoons. Volgens de laatste berichten doen de nieuwe Apple smartphones het niet zo goed waardoor Samsung kans ziet om een deel van de trouwe gebruikers te laten twijfelen. Begin volgend jaar wordt het tijd voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Edge.

Chipset

De Zuid-Koreaanse website SamMobile meldt dat de twee nieuwe Samsung modellen zullen draaien op een Exynos 8895 chipset. Deze SoC is door Samsung zelf ontworpen en belooft veel goeds. Het kan gezien worden als de opvolger van de uiterst snelle Exynos 8890 chipset. De chipset beschikt onder meer over een Mali G7 grafische chip van ARM. Deze chip is veel krachtiger dan de Mali T880 chip. Het is het zelfs bijna twee keer zo sterk. De Mali T880 chip is aanwezig is de Galaxy S7.